Pikku ongelmien jälkeen ohje vihdoinkin tässä =D Ohjeen olen napannut Oliva-lehdestä (maaliskuu 2007).

565739.jpg

150 g tummaa suklaata, kaakaopitoisuus väh. 60 %

150 g voita

2 rkl kahvilikööriä

2 rkl vahvaa kahvia

1 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1/4 tl suolaa

2 dl tummaa muscovadosokeria (mä käytin tummaa ruokosokeria)

3 kananmunaa

 

Laita rasva sulamaan kattilaan ja paloittele suklaa mukaan. Sekoittele ja anna palojen sulaa miedolla lämmöllä melkein kokonaan. Nosta kattila liedeltä; sen lämpö riittää sulattamaan lopun suklaan. Kaada seos reilun kokoiseen kulhoon.

Lisää heiman jäähtyneeseen suklaavoiseokseen kahvilikööri, kaakaojauhe ja kahvi. Sekoita tasaiseksi. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää suklaaseoksen joukkoon.

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Nostele munavaahto varovasti suklaaseoksen joukkoon.

Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija 22 cm). Paista 175 asteessa keskitasolla noin 30 min. Kakku on valmis, kun reunat irtoavat hieman vuoasta ja pinta on selvästi kuorettunut. Tämän kakun kypsyyttä ei kannata kokeilla tikulla. Kumoa kakku vuoasta vasta täysin jäähtyneenä. Ripottele pinnalle tomusokeria.

Mutakakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä. kakun kuuluu olla uunista ottamisen jälkeen sisältä taikinamaisen valuvaa. Jotta se pysyisi tarjottaessa kasassa, sen on hyvä levähtää yön yli kylmässä. Suklaan maku pääsee oikeuksiinsa, kun jääkaapista otettu kakku saa olla ennen tarjoamista noin 20 minuuttia huoneenlämmössä.